Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Pålsjö slott säljs till företagare

Kommunen säljer Pålsjö slott till en grupp företagare varav några redan är hyresgäster i byggnaden. De köper fastigheten för 18 miljoner och tänker fortsätta att utnyttja den som kontor.

Försäljningen av Pålsjö slott har dragit ut på tiden. Och när den kulturskyddade byggnaden annonserades ut i våras fick kommunala Kärnfastigheter bara in tre anbud som bedömdes vara alltför låga.

Men sedan anmälde ytterligare några spekulanter sig och nu är en uppgörelse klar med en av dem som får köpa fastigheten för 18 miljoner kronor. Det har tidigare spekulerats om ett pris i 20-miljonersklassen.

— På slutet har det funnits två spekulanter som har varit allvarligt intresserade. Men vi har inte velat gå under 18 miljoner i pris och det var bara en av konstellationerna som var beredd att betala det, säger Remi Jönsson (s), avgående styrelseordförande för Kärnfastigheter.

Han är nöjd med affären och pekar på att ett av de första anbuden bara låg på 3,5 miljoner. Kärnfastigheters styrelse har i dagarna sagt ja till försäljningen och gett förvaltningschefen Lars O Petersson i uppdrag att slutföra förhandlingarna.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen