Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Planen klar för nya byggvaruhuset

Om allting går som planerat kan markarbetena för NP Nilssons nya byggvaruhus vid Midgårdsområdet komma igång redan under våren. — Planen och alla tillstånd är klara. Det är bara själva bygglovet som återstår, säger NP Nilssons ägare och styrelseordförande Peter Nidelius.

Den 43 000 kvadratmeter stora tomten som ska bebyggas, tidigare Örtendahls handelsträdgård, ligger söder om vattentornet, intill Ica Maxis parkering. Hela butiksytan blir på cirka 13 000 kvadratmeter, varav NP Nilsson tar hand om hälften och resten hyrs ut till andra företag. Vilka det blir är ännu inte helt klart, men slutförhandlingar pågår. En anknytning till byggbranschen är tänkbar, men inget krav.

— Det här ska bli ett externt handelsområde, som inte ska konkurrera med företagen inne i centrum, utan i stället bidra till att vi behåller handeln i kommunen, säger Peter Nidelius.
NP Nilsson har i dag försäljning på flera platser i regionen. Förutom huvudkontoret i Grevie finns företaget i Båstad, Laholm, Förslöv och Munka Ljungby. Enligt Peter Nidelius ska alla dessa delar vara kvar, i alla fall tills vidare.

— Det här är visserligen en konjunkturkänslig bransch, men vi måste se långsiktigt. Den nya anläggningen kommer att skapa fler arbetstillfällen i Ängelholm, både under byggtiden och därefter. För vår egen del handlar det både om nyanställningar och viss omflyttning av personal.

Varuhuset kommer att bestå av 3 000 kvadratmeter butiksyta för försäljning och utställning, och ungefär lika mycket för kallager med drive in-möjlighet.
Trafiksituationen i området är ganska besvärlig redan nu, något som både kommunen och Vägverket har ögonen på. I samband med bygget kommer en ny väg att anläggas från rondellen vid Midgården och västerut in till byggvaruhuset och parkeringen med runt 400 platser. Längre än så kommer vägen inte att dras i detta första skede.

Ritningarna till den nya anläggningen har gjorts av Leif Bergelin vid Arkitektbyrån i Göteborg och Stellan Pauli vid Bjäre Byggkonsult. Vem som blir byggherre är inte avgjort ännu.

Totalkostnaden beräknas till 50 miljoner. I alla fall är det Peter Nidelius förhoppning, men han vet av erfarenhet att saker och ting kan förändras under resans gång.

Om inga hinder dyker upp är en första inflyttning planerad till första halvåret 2008.
Gå till toppen