Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Landskrona

Semesterhemsförening upplöst

LANDSKRONA. Föreningen Landskrona Kommunalarbetares semesterhem som under många år drivit och haft hand om uthyrningen av semesterhemmet Norreborg på Ven har upplösts. Det skedde vid föreningens årsmöte i tisdags.

— Det stämmer, verksamheten är avslutad, säger Jan Svensson, som varit kassör i föreningen.

Kommunal har hyrt semesterhemmet Norreborg av Landskrona kommun sedan 1949. Kommunals medlemmar samt elever från Landskronas skolor har haft hemmet som populär övernattningsplats under Venbesöken. I våras förbjöd dock räddningstjänsten fortsatt uthyrning av lokalerna på grund av alldeles för stora brister i brandsäkerheten. Kommunal hade då under ett par års tid aviserat att man var tveksam till fortsatt drift, såvida kommunen inte gick in med en mer omfattande renovering av byggnaden.

Landskrona kommun hoppas nu att finna en ny arrendator till Norreborg lagom till sommarsäsongen 2007. Backafallsbyn har nämnts som en av intressenterna. Men innan lokalerna kan hyras ut igen måste samtliga säkerhetsbrister ha åtgärdats.
Gå till toppen