Perstorp

Danskurs i Folkets Park igen

I kväll mellan 17 och 19 startar något som många Perstorpsbor efterlyst. I alla fall om man får tro Catharina Tann, styrelseledamot i Byggnadsföreningen Framtiden (Folkets Park).

— Vi har beslutat oss för att göra ett försök med danskurs i Parken. Det var många år sedan sist och vi har fått frågan från många om det inte kunde vara dags igen. Därför börjar vi nu med en kurs där deltagarna får lära sig de vanligaste danserna som till exempel schottis, vals och foxtrot. Sedan får vi se, är intresset stort kanske det blir en fortsättning med buggkurs också.
En annan anledning till att man tar det här steget, menar Catharina Tann, är att försöka dra mer verksamhet till Parken. Intresset för dans har ju också ökat den senaste tiden, inte minst genom Let's Dance och nu vill Folkets Park i Perstorp försöka rida på den vågen.
— Vi har fina lokaler som till stor del står tomma förutom några helger under året då de hyrs ut till fest. Vi kan se att vi kan få igång danskvällar med jämna mellanrum om intresset finns. Men nu tar vi den här kursen först och avslutar troligen med en danskväll så får vi avgöra sedan hur vi går vidare.
Instruktörer på kursen blir Siv Nilsson och Boje Jarl och för musiken står Donald Laitila. Ingen anmälan behövs.
Gå till toppen