Annons

Annons

Annons

Bjuv

Några frågor...

... Maria Stenbacka som nyligen började som bibliotekarie i Billesholm. Hon kommer också att arbeta en del på biblioteket i Bjuv.

Maria Stenbacka är ny bibliotekarie i Billesholm och Bjuv. Hon vill satsa på bokprat i skolan och hoppas pigga upp stunderna med sång och musik.

Bild: Elin Wrethov

Annons

Vad har du gjort innan? — Senast har jag varit tolv år i Åstorp som bibliotekarie. Innan dess var jag i Bjuv på musikskolan som lärare i fiol och sång. Hur kommer det sig att du skolade om till bibliotekarie? — Jag har alltid haft två yrken. Jag kommer från Polen och det var lättare att börja i Sverige som musiklärare. Noter är samma språk överallt. Hur hamnade du i Bjuv? — Jag sökte mig hit. Jag tyckte att det skulle bli spännande med annorlunda arbetsuppgifter. I Åstorp var jag på Haganässkolan och det kom inte så många besökare utifrån. Vad ser du fram emot? — Jag vill bredda samarbetet med skolan och jag vill ha större öppenhet för allmänheten. Vi ska satsa mycket på bokprat i skolan. Det kommer att börja på allvar efter påsk. Jag tänker ha med lite musik, i synnerhet för de yngre barnen. Jag kommer alltid att ha gitarren till hands. Det piggar upp. Vad tycker du själv om att läsa för böcker? — Av vuxenböcker tycker jag om svenska klassiker och nordiska författare. Åke Lundgren tycker jag om och av norska författare Karin Eldstad och Herbjørg Wassmo. Sedan kanske någon trevlig deckare, som Alexander McCall Smiths "Damerna detektivbyrå". Hur ser du på bibliotekets kommande flytt till Skeneholmsskolan? — Vi ser verkligen fram emot det, jag och min kollega. Här är lite trång och vi har många böcker magasinerade.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan