Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Skadedrabbat HIF föll mot Elfsborg

Henrik Larsson och fem andra spelare i A-truppen saknades på grund av skada. Då förlorade HIF hemma mot Elfsborg med 0-1 (0-1). Men hemmalaget hade några bra kvitteringschanser i slutet.

Det var en tung dag för Andreas Jakobsson, McDonald Mariga och Marcus Nilsson i HIF. Här jublar Anders Svensson, Andreas Augustsson, Joakim Sjöhage och Daniel Alexandersson efter 0-1-målet.Bild: STEFAN ED
På grund av alla skador kastade HIF-tränaren Stuart Baxter in unge debutanten Marcus Nilsson i backlinjen mot Elfsborg.

HIF fick en mardrömsstart på matchen. Redan i den tredje minuten fick Elfsborg frispark i hyfsat läge utanför HIF:s straffområde. Stefan Ishizaki slog ett bra inlägg och den nykomponerade backlinjen misslyckades totalt med markeringen. Andreas Augustsson kunde helt ohotad nicka in 1--0 tlll Eflsborg
HIF hade väldigt svårt att skapa målchanser i första halvlek. Babis Stefanidis hade bästa chansen. Han fick ett bra läge i straffområdet, men skottet blev alldeles för tamt och Johan Wiland räddade enkelt.

Fredrik Björck, som var ett frågetecken inför matchen, fick en smäll och haltade ut i den 13:e minuten. Efter några minuter återkom dock Björck med lindad högerfot och fortsatte spela.

Elfsborg hade mycket boll i första halvlek, men skapade inte heller så många målchanser.
HIF fick mer och mer att säga till om i andra halvlek. Inhopparen Imad Khalili, som bytte av Andreas Dahl, var en pigg injektion. Och nu fick HIF lite chanser också.

McDonald Mariga (två gånger) och Andreas Jakobsson hade bra långskott. Marigas bästa skott snuddade ribban.

Fredrik Björck hade en bra nick efter en hörna, men den gick tätt ovanför ribban. Bäste chansen hade nog Babis Stefanidis som kom i straffområdet och sköt, men Wiland gjorde en bra räddning.

McDonald Mariga hade en bra rusning längs kanten, men på hans farliga passning in i straffområdet nådde inte någon HIF-are. Fredrik Björck fick sista riktiga chansen, men hans cykelspark gick över.
HIF-tränaren Stuart Baxter tyckte att HIF gjort en ojämn insats:

-- Det är ryckigt för oss. Vi har några bra perioder, men sedan tappar vi taget om balansen igen, sa Stuart Baxter till Canal+ och fortsatte:

-- Med lite tur kunde vi ha fått in 1--1. Det var lite gambling från oss i slutet.
HIF saknade Henrik Larsson, Samir Beloufa, Andreas Landgren, Fredrik Olsson, Oskar Rönningberg och Gustaf Andersson på grund av skada. Men Baxter var inte orolig över det.

-- Nej, skador är en del av fotbollen. Jag är mer orolig för om vi börjar tjonga bollen och blir oroliga på plan, sa Baxter till Canal+.

Matchfakta

HIF-Elfsborg 0-1

0-1 (3) Andreas Augustsson.

Varning: HIF: (56) McDonald Mariga, (83) Adama Tamboura.

Elfsborg: (29) Daniel Mobaeck.

Avslut: 9--8.

Avslut på mål: 6--3.

Hörnor: 3--14.

Bollinnehav: 49--51 .

Domare: Stefan Johannesson, Stockholm.

Publik: 12 509 på Olympia.
HIF: Daniel Andersson -- Erik Wahlstedt, Fredrik Björck, Marcus Nilsson (ut 70), Adama Tamboura -- Andreas Dahl (ut 60), McDonald Mariga, Andreas Jakobsson, Fredrik Svanbäck (ut 84) -- Razak Omotoyossi, Babis Stefanidis.
Inhoppare:

Imad Khalili (in 60)

Olafur Skulasson (in 70)

Matthias Unkuri (in 84)
På bänken: Oscar Berglund (mv), Franco Miranda.
Gå till toppen