Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nöje

Triss i schlagerdamer på turné

Schlagerstjärnorna Sonja Aldén, Shirley Clamp och Sanna Nielsen ger sig ut på gemensam turné i sommar. Totalt besöker trion 15 städer. Turnén inleds i Malmköping 28 juli.

En riktig schlagertrio ger sig ut på turné tillsammans i sommar. Shirley Clamp, Sanna Nielsen och Sonja Aldén.Bild: HENRIK MONTGOMERY/SCANPIX
Shirley Clamp, Sanna Nielsen och Sonja Aldén kommer att framträda som trion Tre S under turnén, och ser fram emot att få uppträda tillsammans.

— Vi har verkat under samma tak rätt länge, fast på olika håll. Och nu får vi göra något tillsammans. Det har vi bara pratat om tidigare, säger Sonja Aldén som fick sitt definitiva genombrott i Melodifestivalen i år.
Turnén blir 15 datum lång och har premiär i Malmköping den 28 juli. Den 14 juli tjuvstartar de med ett gästspel på Victoriadagen på Öland. Den fullständiga turnéplanen släpps dock inte förrän den 20 maj. Vad som ska hända på scenen och vilken musik publiken ska få höra, är inte klart ännu. Men trion utlovar i alla fall både covers och egna hits.

— Vi har otroligt många idéer fortfarande som vi jobbar oss fram till. Men allt kommer att vara på svenska. Vi har ju släppt svenskt material alla tre hittills. Med covers menar vi till exempel Ted Gärdestad-låt, svenska förebilder som vi gör på vårt eget vis, säger Shirley Clamp.
Shirley Clamp befinner sig just nu mitt i arbetet med sitt nya album. Den här gången skriver hon allt själv tillsammans med tre låtskrivare från Malmö. Sonja Aldén som bland annat ligger bakom Shirley Clamp-låtarna "Att älska dig" och "Du är allt", bidrar dock inte denna gång.

— Jag har kommit en bra bit och det känns spännande. Jag vågar nog säga att det blir en vuxnare skiva, med vuxnare texter. Som även passar för barn, säger Shirley Clamp.
Kommer du att sjunga några av låtarna under er turné?

— Det blir dessvärre inte så. Tidsplanen krockar lite. Den här skivan släpps i september så då vill jag inte avslöja eller framföra de här låtarna på turnén. Vi kör det vi redan har gjort. Det här blir lite mera en igenkänningsfaktor-sommarturné.

Även Sanna Nielsen jobbar med nytt material. Hon har just skrivit sin första egna låt tillsammans med schlagerkompositören Bobby Ljunggren. Än finns dock inga planer på att släppa låten som fått titeln "Låt mig få älska".

— Jag har ingen aning, jag har inte vågat tänka på det. Jag njuter av att jag har tagit steget att skriva en sång, så får vi se vad som händer sedan.
Anna Hedlund/TT Spektra

anna.hedlund@ttspektra.se
Gå till toppen