Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Svensk svartrock ska fram i ljuset

Den svenska depprockens storhetstid på 80-talet ska belysas. Med dubbelsamlingen "Postpunk" hoppas den tidigare rockjournalisten och numera skivbolagschefen Lars Nylin att genren ska få upprättelse. (TT Spektra)

Den svenska depprockens storhetstid på 80-talet ska belysas. Med dubbelsamlingen "Postpunk" hoppas den tidigare rockjournalisten och numera skivbolagschefen Lars Nylin att genren ska få upprättelse.
- Kalla det postpunk, svartrock eller kort och gott depprock. Oavsett etikett så är den mörka svenska 1980-talsrocken en bortglömd och/eller bespottad era. Den hoppas över i "Bonniers rocklexikon", den ger inga träffar på Wikipedia, ytterst lite finns på cd, säger Lars Nylin i ett pressmeddelande.
Med på samlingen finns musik från band som Brända Barn, TT Reuter, Dansdepartementet, Thåström, Thomas Di Leva och Sator Codex, som senare döpt om sig till att bara heta Sator.
"Postpunk" ges ut den 7 juni. (TT Spektra)
Gå till toppen