Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nöje

Poetry slam har hittat sin publik

Ordälskare från hela Sverige har intagit Dunkers kulturhus de senaste dagarna. I dag avslutas SM i Poetry Slam med stor final. Men arrangörerna kan redan pusta ut. Intresset har varit betydligt större än väntat.

Ragnhild Blomdahl från Sollentuna testade att teckna poesi som serier. Hon deltar inte själv i slammandet, utan är i Helsingborg som supporter till "sitt" lag. "Det är jättespännande att se så olika stilar och typer. Det är nästan lite som stand up comediBild: KALLE LIND
Den som gillar bokstäver, ord och texter ska definitivt besöka Dunkers kulturhus just nu. SM i poetry slam har efter ett hundratal kvaltävlingar runt om i landet nått sin slutfas. I kväll avgörs tävlingen.

Runt om i kulturhuset syns tydliga tecken på att kreativiteten sprudlar. Eleverna från Skurups folkhögskolas skrivarlinje ska precis högläsa ur sin antologi, i teaterstudions chill out zone laddar några tjejer inför kvällens dust och på andra våningen håller serietecknaren Stina Hjelm kurs i att teckna poesi som serier. Projektledaren Albin Balthasar är nöjd.

— Det går jättebra. Vi har riktigt bra med publik. Folk är hänförda över lokalerna. Poetry slam brukar annars vara en underjordisk rörelse som håller till i fritidsgårdar eller i slitna källare, säger han.

Albin Balthasar är en av två festivalgeneraler som jobbat med poetry slam-dagarna sedan i juli i fjor. Tillsammans med Marie Pettersson har han planerat, skramlat ihop pengar och knutit kontakter med de övriga städerna som är med i mästerskapet.

— I år är det 20 orter som är med. Det har aldrig varit så många förut. Poetry slam är en rörelse som växer.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen