Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

SMHI: "Varannandagsväder i pingst"

Den som tänkt tillbringa pingsthelgen utomhus bör fundera på att ta med sig paraply — i alla fall på söndag, som enligt väderprognoserna ser ut att bli ostadig i NV-Skåne. Lördagen bjuder däremot på en hel del solsken.

NV-SKÅNE. Utomhusevenemangen radar upp sig inför helgen: bland annat står Jazzfestivalen i Ängelholm, Änglamilen, Perstorpsfestivalen och Rock i Dalen i Örkelljunga på programmet. Men hur blir det med det mest väsentliga — vädret? Ja, "blandat" och "spridda skurar" tycks vara en passande beskrivning för väderläget de närmaste dagarna.
Lördagen ser enligt SMHI:s senaste prognoser ut att bjuda på en hel del solsken, temperaturer på mellan 14 och 18 grader och bara svaga vindar. Under söndagen kan det komma fem—tio millimeter regn.

— Det blir mest soligt. På eftermiddagen bildas det en del stackmoln. Under natten till söndagen kommer det in ett regnområde. Söndagen blir ostadig med mulet väder, friska vindar och regn eller regnskurar, säger Lisa Frost, meteorolog på SMHI, till hd.se.
Varannandagsvädret ser ut att fortsätta in i nästa vecka. Temperaturmässigt väntas inga dramatiska förändringar kommande dagar.

— Det blir växelvis dagar med skurar och dagar då det blir ganska soligt, säger Lisa Frost.
Gå till toppen