Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Debutanten blev ÄFF:s matchvinnare

Få debutanter och inhoppare gör sådan succé som Ängelholms FF David Bennhage. Han fick chansen då tio minuter återstod i toppmötet mot Skövde - och tackade med att göra två mål och bli stor matchvinnare.

Division 1 Södra

Skövde-Ängelholms FF 1-3
Fotboll. Allt går ÄFF:s väg den här våren. I går kvitterade serietvåan Skövde då tio minuter återstod, men vad gjorde det. ÄFF vann sin åttonde raka seger.

Och det skedde inte utan poänger.

Då västgötarna gjorde 1-1 tänkte ÄFF-tränaren Roar Hansen så här:

”Nu går de för seger. Jag kastar in Bennhage, han är ju snabb och kontringsstark.”

Bennhage var sist in i ÄFF-truppen i våras och egentligen ett överskott. Truppen var spikad då han ringde och anmälde sitt intresse - tjejen var från Höganäs och hade fått jobb i Helsingborg. Flyttlasset hade redan gått från Uddevalla - Oddevold var ett avslutat kapital.
David tränade med ÄFF och till slut löste sig övergången. Men hittills i år har han bara suttit på bänken mot Frölunda borta.

Så när Skövde gjorde 1-1 fick 25-åringen chansen. Och han hade bara varit på planen i några minuter då han skallade in ledningsmålet på Marcus Holgerssons inlägg.

- David är duktig i luften och han hade perfekt tajming. Han hann precis före målvakten, säger tränaren Roar Hansen i telefon från Skövde.

Men mer skulle komma från David Bennhage.

Några minuter senare var det dags för en ÄFF-hörna och... jo, just det. Bennhage var förstås framme. Den här gången nickade han inte till - nej, nu var det ännu elegantare och fräckare.

Målet kom på en bicycleta.

- Det går förstås inte att undgå att nämna David, konstaterade Roar då han tänkte på spelarnas prestationer. I den första halvleken var Johannes Bengtsson vår bäste spelare.
Det var också vänsterbreddare (Jonas Lind var anfallare) Bengtsson som gav ÄFF en rättvis ledning under den första halvleken.

Men efteråt handlade förstås allt om David Bennhage och storyn blir inte sämre av att han bytte av Mattias Adelstam.

Adelstam har varit ÄFF:s vassaste spelare och klart bäste skytt under den här framgångsrika våren - tufft att byta en sådan spelare och i stället satsa på en debutant och nykomling.
På onsdag väntar skräckmotståndaren Kristianstad på bortaplan - ett Kristianstad som haft problem den här våren men som med tanke på historien inte bör underskattas.

Blir månne Bennhage en joker från start i derbyt?

Konstateras kan att Roar Hansen har alternativ:

nJonas Lind eller Johannes Bengtsson på vänsterkanten? Det spelar ingen troll, bägge dominerar.

nKalle Genberg eller Lind i anfallet? Det spelar ingen roll, det är hugget som stucket.

nDavid Bennhage - var ska han få plats i det lag som bara vinner och vinner?

Knut Knutsson
Gå till toppen