Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Här har ni ÄFF:s nye succéskytt

David Bennhage började sin karriär som målvakt men i ÄFF ska han bli ett trumfkort i motståndarnas straffområde.

Redan som 15-åring gjorde han division 2-debut hemma i Trollhättan — som målvakt. Nu är han omskolad till anfallare och redan i debuten i Ängelholm visade David Bennhage att han är precis lika bra på att göra mål som på att förhindra dem. Eller kanske rentav bättre...

— Haha. Ja, jag kan i alla fall inte klaga på utdelningen i den här matchen. Nu får jag bara hoppas på fler chanser, det är ju väldigt svårt att slå sig in i ett lag som bara vinner och vinner.

David Bennhage är ett av de mer anonyma nyförvärven i årets ÄFF-upplaga men efter succéinhoppet mot Skövde — där David gjorde både 2—1 och 3—1, på tio minuter — finns det all anledning att presentera honom lite närmare. Den 24-årige Trollhättangrabben började alltså karriären som en ytterst lovande målvakt, men för fem år sedan flyttade han till Halmstad för att studera...

— ... och det var där jag plötsligt blev utespelare, berättar David. Jag gick till Leikin men det dröjde lite innan övergången blev klar och under tiden fick jag spela ute på träningarna. När jag sedan skrev på ville tränaren att jag skulle fortsätta med det.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen