Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Familj

Åke Olsson avliden — en unik ledargärning

Idrotten i Helsingborg har sorg. En av stadens främsta ledare har gått bort. Efter en längre tids sjukdom har Åke Olsson i handbollsklubben OV Helsingborg avlidit vid 82 års ålder.

Åke Olsson var med och grundade handbollsklubben Vikingarna 1941, där han sedan satt i styrelsen i 62 år. Han var även en uppskattad frilansare för sporten på Helsingborgs Dagblad.Bild: ARKIV
Åke Olssons ledargärning är unik inte bara i Helsingborg utan också i idrotts-Sverige. Han var som 17-åring med och bildade Vikingarna 1941 och han satt sedan i styrelsen oavbrutet i 62 år. Det saknar förmodligen motsvarighet inom svensk elitidrott.

Tillsammans med barndomsvännen Stig Nilsson och Nils-Erik Åhman var Åke Olsson med och grundade Vikingarna mitt under brinnande krig. Tre ledare som kompletterade varandra utmärkt och som låg bakom handbollens oerhörda uppsving i Helsingborg, ett uppsving som tog ordentlig fart vid tillkomsten av Idrottens hus 1957.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen