Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Midsommar: Efter regn kommer solsken

Väderläget inför midsommarafton ser enligt SMHI lite ljusare ut. Vid lunchtid på torsdagen talade prognoserna om uppsprickande molntäcke och solchanser på seneftermiddagen och kvällen.

Om man betänker de senaste väderprognoserna är kvällen en lämplig tidpunkt för dansen kring midsommarstången.Bild: BRITT-MARI OLSSON/ARKIV
NV-SKÅNE. Det ser fortfarande ut att bli en blöt midsommar i nordvästra Skåne, men regnområdet drar enligt prognosen bort snabbare än vad man tidigare trott.
— Under morgonen och förmiddagen blir det mulet och i stort sett konstant regn. Lokalt kan det bli upp till 30 millimeter. Under seneftermiddagen eller kvällen drar regnet bort och molntäcket spricker upp i väster, säger Lisa Frost, meteorolog på SMHI.
Temperaturen kommer att ligga på 15—20 grader, men lokalt kan det bli kyligare i samband med regnandet. Midsommardagen och söndagen ser ut att bli en soligare historia, med växlande molnighet och omkring 20 grader.
Gå till toppen