Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nöje

Cajsastina Åkerström: Visor från förr och nu

Länge tyckte jag synd om CajsaStina. Tänk, en sån röst och bara vilja sjunga RixFM-pop om veckotidningshoroskop och kärlek på Konsum.

Men för tre år sedan hände något. Med visalbumet "De vackraste orden-tio visor" verkade hon precis som kollegan Jack Vreeswijk till sist ha försonats med fadersarvet. CajsaStina har haft den svenska visskatten närvarande hela livet. Och med Birger Sjöberg, Bellman och Cornelis direktympade i hjärtat är det förstås inga problem att tolka med både frihet och respekt.

Musik av fem manliga visdiktare och så ett par av CajsaStinas egna låtar har valts ut den här gången. Det är stillsamma ballader och mjuk folkviseton med stänk av jazz och blues. Till sin hjälp har hon precis som förra gången Steve Dobrogosz (flygel), Backa-Hans Eriksson (kontrabas) och Johan Löfcrantz-Ramsay(trummor, percussion).

Mycket av det som hörs är förstatagningar. Sången är långt ifrån perfekt i varje fras, det som händer får hända. Lyssna till exempel på CajsaStinas version av "Felicia-adjö". Det är någonstans i det tempot semestern ska börja.
Det finns bara en lycklig gata, en Anna-Lena Löfgren så är det bara. paradnummer.

Cajsastina Åkerström: Visor från förr och nu, betyg: 4

Visor

(Virgin/EMI)
Gå till toppen