Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ryan Adams: Easy tiger

Nionde plattan från musikmagasinens alt country-gullgosse, mannen som gett den hejdlösa produktiviteten ett nytt ansikte. När han inte lägger upp aparta hiphopförsök under mystiska pseudonymer på sin hemsida filar han vidare på sin patenterade alt country; den som har ena benet i rocken och bara sneglar åt Nashville.

"Easy tiger" är Ryan Adams mest lyckade sångsamling sedan 2001 års "Gold" — för första gången på flera år verkar 32-åringen från Jacksonville ha satt sig ner och koncentrerat sig på låtskrivandet (lyssna på "Tears of gold"!).

Om låtmaterialet är hans mest fokuserade på länge, så är slutresultatet, återigen med The Cardinals bakom instrumenten, sedavanligt lätt och ledigt. Utropstecknet "Halloweenhead" är slitstark FM-rock med en twist — i övrigt förtjänar Adams respekt för sin intakta leverera de där hudlösa kärleksballaderna.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen