Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bilister i NV-Skåne varnas efter regnkaoset

Det var vid lunchtid på fredagen fortfarande stora trafikstörningar på vägarna runt om i Skåne efter de senaste dagarnas stora regnmängder.

NV-SKÅNE. Totalt var omkring 20 vägar runt om i Skåne avstängda på fredagsförmiddagen efter översvämningarna, däribland väg 107 söder om Ängelholm och väg 1387 mellan Ödåkra och Helsingborg.
Väg 106 mellan Svalöv och Kågeröd är avstängd i höjd med Axelvold. Det saknas skyltar som dirigerar om trafiken, men det finns möjlighet att ta sig fram mellan Kågeröd och Svalöv genom att köra via Duveke.
Vägverket uppmanar trafikanter att ta det försiktigt. På fredagsmorgonen omkom en kvinna efter att ha kört rakt in i en vattensamling på Kroppavägen under E4:an, mellan Fleninge och Kropp.
— Vid viadukter under broar kan det ligga enorma vattensamlingar, mellan en halv och en meter. Bilister måste tänka sig noga för innan de kör in under viadukter, varnar Malin Bergkvist, pressinformatör på Vägverket Region Skåne.
De mest omfattande störningarna drabbade under fredagsförmiddagen E6, E22 och Yttre ringvägen runt Malmö. Vägverket uppmanar trafikanter att om möjligt undvika att köra in mot Malmö.
På Yttre ringvägen var trafiken vid lunchtid på fredagen avstängd mellan trafikplatserna Fredriksberg och Lockarp. Ett körfält i södergående riktning öppnades för trafik vid 12.30-tiden. Trafiken till och från Öresundsbron slussas via Inre ringvägen.
Gå till toppen