Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

SMHI: "Uppehåll på söndag"

Enligt SMHI:s senaste prognoser kommer det fortsätta att regna under fredagen — lokalt kan det komma upp till 30 millimeter. Även under lördagen ser det ut att komma en del nederbörd, om än i mindre omfattning.

NV-SKÅNE. Än är det inte slut på prövningarna för det översvämningsdrabbade NV-Skåne. Regnandet fortsätter under fredagen och lördagen, även om det ser ut att avta något.

— Regnandet fortsätter under fredagseftermidagen, eventuellt med inslag av åska under kvällen. Det ser inte ut att bli de här jättestora mängderna, säger Lisa Frost, meteorolog på SMHI, till hd.se vid lunchtid.
Lokalt kan det under fredagen komma upp till 30 millimeter regn i NV-Skåne. Under lördagen fortsätter regnandet — som det ser ut nu i mindre omfattning än tidigare. SMHI:s varning för höga flöden står dock kvar.

— På söndag ser det bättre ut, med växlande molnighet. Till kvällen kan molntäcket till och med spricka upp, säger Lisa Frost.
Gå till toppen