Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kommunalråd sålde sitt företag

Kommunalrådet Åsa Herbst (m) i Ängelholm har sålt sitt företag Modina Kompetens. I fortsättningen är det politik som gäller.

Utbildningsföretaget Modina Kompetens har fått ny ägare. I går köpte InfoKomp det ängelholmsbaserade utbildningsföretaget.
Säljare är kommunstyrelsens ordförande, Åsa Herbst. Hon startade företaget 1998.

— Det går inte riktigt ihop att verka som heltidspolitiker och samtidigt äga ett företag. Som ägare har man ansvar både för anställda och uppdragsgivare, säger hon.
Åsa Herbst lämnade ifrån sig ledningen för företaget när det stod klart att hon skulle ta över kommunalrådssysslan efter Hans Wallmark, som blev riksdagsman i höstas.

— Sedan dess har jag inte hunnit med att engagera mig i företaget, berättar hon.
Ett annat skäl till att hon sålt Modina Kompetens är att hennes tidigare utbildningsföretag bland annat har kommuner som kunder. Modina Kompetens finns i dag på nio orter i Sverige.

— Att ha andra kommuner som företagskunder känns inte riktigt rätt nu när jag själv arbetar som heltidspolitiker, säger hon.
Beslutet att sälja företaget växte fram under våren.

— Fast det är först nu i sommar som jag haft tid att diskutera en försäljning, tillägger hon.
Åsa Herbst säger att hon i fortsättningen vill fokusera sig på sitt politiska uppdrag.

— Det är väldigt spännande att få vara med och leda en tillväxtkommun som Ängelholm.
Att gå vidare till riksdagen om några år, har hon inga planer på.

— Absolut inte. Så mycket politiker är jag inte. Jag är utbildad gymnasielärare i ekonomiska ämnen och jag får väl söka ett sådant jobb när tiden som politiker är över, säger hon.
Gå till toppen