Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Omfattande tv-avbrott i Sydsverige

Nu fungerar tv-sändningarna i södra Sverige igen efter ett drygt två timmar långt avbrott. Bilden slocknade strax efter klockan 18 och kom tillbaka först klockan 20.10. Vad som orsakade avbrottet är oklart.

Ett stort antal hushåll i södra Sverige drabbades på tisdagskvällen av ett två timmar långt tv-avbrott. Bilden slocknade strax efter klockan 18 och kom tillbaka först klockan 20.10.
— Vi vet ännu inte exakt vad avbrottet berodde på men det har varit fel på en förbindelselänk i södra Sverige, säger Lennart Ivarsson, informationschef på Teracom som sköter utsändningen.

Avbrottet berörde nästan samtliga kunder som har digital-tv söder om en linje mellan Göteborg och Västervik. Även gotlänningarna fick klara sig utan tv. Den analoga signalen fungerade dock så vissa kunde se SVT:s kanaler. Avbrottet berörde inte de kunder som har kabel-tv.
— Det verkar som att vissa områden har haft ett totalt avbrott medan andra bara har haft tillfälliga störningar. Det är svårt att uppskatta hur många som har drabbats med det kan vara hundratusentals, säger Lennart Ivarsson.

Avbrottet kom vid en olycklig tidpunkt. Kvällen var en av sommarens tv-höjdpunkter med publikmagneter som DN-galan, fotbollsderbyt mellan Malmö och Helsingborg och Allsång på Skansen.
Gå till toppen