Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Storpolitiskt trams

Britt-Marie Mattssons bok "Makten kulisser" kritiserades i denna tidning innan den ens var skriven. Nu har Gunnar Bergdahl läst den utgivna boken och konstaterar att Kristian Lundberg var alldeles för vänlig.

Britt-Marie Mattsson.Bild: Magnus Sundberg
"Britt-Marie Mattsson försöker med "Fruktans makt" (Piratförlaget) dramatisera samtiden genom att placera en nordkoreansk lastpråm i en lagun. Mattsson är också hon en skicklig stilist, dessvärre räcker det inte till — intrigen är förutsägbar, personteckningarna schematiska." Så löd de två meningarna (och mer än så var det aldrig) om en svensk thriller, insprängda i Kristian Lundbergs stora genomgång av deckarhösten som vi publicerade i november 2006. Just desamma som ledde till en massmedial orkan av klass 5. Ty, som bekant, boken var vid det laget varken skriven eller utgiven. Berättigade ursäkter framfördes till Mattsson och förlag och Kristian lämnade in som litteraturkritiker på denna sida.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen