Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Viveca Ringmar "Jag har många idéer men inga pengar"

Hela sommaren har man kunnat höra Viveca Ringmar som studioreporter i Dagens Eko. Att hon söndagen den 23 september gör sin sista sändning beror dock inte på att hon passerar livets så kallade middagshöjd dagen därpå.

I SVT har hon bland annat varit programledare för Musikspegeln, nu avslutar Viveca Ringmar en period på Dagens Eko. Foto: CLAES GABRIELSON/SVT
— På radion kan man arbeta kvar även om man är kvinna och har fyllt 50. Däremot verkar detta inte gälla om man jobbar på tv och ska synas i rutan vilket är lite sorgligt. Som 50-åring har man ju ett perspektiv både på sig själv och livet som man knappast kan ha när man är 32.

Själv tv-debuterade Viveca Ringmar som 14-årig FNL-sympatisör 1971 med att sjunga egenhändigt tonsatta dikter av den nordvietnamesiske folkledaren Ho Chi Minh i programmet Kvällsöppet. Efter ytterligare tio år och avslutade studier på Journalisthögskolan dök hon åter upp i rutan som nyhetsuppläsare på Aktuellt.

— Fast från början hade jag tänkt ägna mig åt teater. Men parallellt fanns hela tiden ett intresse för skrivande och berättande och en nyfikenhet på det som händer i omvärlden. Så när jag inte kom in på någon scenskola blev det en satsning på journalistik istället.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen