Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Radiohead låter fansen bestämma skivpris

Det brittiska rockbandet Radiohead har lagt ut sitt nya album "In rainbows" på nätet för nedladdning. Priset? Det får fansen själva bestämma. Radiohead är bara en i raden av artister som på senare tid tagit till okonventionella metoder för att distribuera sin musik.

Radiohead, med Thom Yorke i spetsen, har lagt ut hela sin nya skiva på nätet.Bild: LAURENT GILLIERON/SCANPIX
Bandets sjunde album "In rainbows" ligger sedan onsdag 10 oktober ute på Radioheads hemsida. Gruppen har tagit till det udda greppet att låta fansen som laddar ner låtarna själva bestämma vad de tycker musiken är värd: från ingenting till 100 pund. Representanter för Oxfordbandet har vägrat att uttala sig om hur många som laddat ner albumet och vad de har betalat, uppger BBC News.
— Vi är förberedda på att ta en risk och det kan hända att vi gör bort oss. Men vi tror att om din musik är fantastisk, så kommer folk vilja betala för den", säger Bryce Edge, Radioheads manager, till BBC Radio 1.
Radiohead är bara en i raden av artister som på senare tid tagit till okonventionella metoder för att distribuera sin musik. Tidigare i gav Prince bort sitt senaste album "Planet Earth" tillsammans med den brittiska dagstidningen Mail on Sunday. Indiebandet Charlatans planerar också att erbjuda sitt nästa album för fri nedladdning på radiostationen XFM:s hemsida.
"In rainbows" består i den nedladda versionen av tio mp3-filer utan låttexter, bilder eller omslag. Skivan släpps även som en cd-box i början på december. Radioheads skivkontrakt med Emi gick ut för ett par år sedan. Det är ännu inte bestämt vilket bolag bandet ska samarbeta med framöver.
Gå till toppen