Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Klockmode i tiden

Har du inte redan vridit tillbaka klockan en timme är det hög tid att göra det nu.

Runt handleden bär de trendmedvetna i höst helst ett armbandsur med patina - vintage som konnässörerna kallar det.

Tidens anda präglar modet och intresset för påkostade modeller är stort.

Att signalera stil och framgång med ett trendriktigt märkesur i stället för att checka timmarna på mobildisplayen gäller i högsta grad för både män och kvinnor. Stora tunga dykur är minst lika populära bland tjejer som de värsta blingbling-kopiorna från Asien.

En kronometer från ett annat tidevarv, helst ett schweizerur med 30-, 40-årig historia, är klockrent just nu.

Jeremy Hackett, stilikon och den brittiska gentlemannens försvarare, rör sig sällan i vimlet utan sin midsize Oyster Rolex i stål från 1961. Klockan med de gula visarna och siffrorna på svart botten är i dag ett eftertraktat objekt bland dem som värdesätter sin tid analogt.

Det är tajmningen som sätter priset på en vintageklocka. Samma regler gäller som på börsen. Det är tillfälligheterna som styr framtiden.

Men de batteridrivna alternativen står starka. Exakthet på mikrosekunden attraherar många när tiden, som allt annat, bara blir allt mer värdefull.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen