Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Jill Johnson: Music Row

"En coverplatta är egentligen det sista jag någonsin tänkt göra", säger Jill om nya Nashvillealbumet och lurar nog ingen. Med 14 av sina absoluta favoriter inom country, blues och rock samlade är Ängelholmsbördiga Jill trygg som på mammas gata.

Ändå är "Music row" inte bara en förutsägbar kärleksförklaring till rötterna. Här finns tre duetter som lyfter plattan några extra snäpp: Nina Perssons och Jills kontrastrika möte i Dolly Partons "Why'd you come in here looking like that". Kim Carnes, en av 80-talets hesaste röster som jag aldrig trodde att jag skulle höra igen, gör tillsammans med Jill en charmig version av Rolling Stones "Tumblin dice". Och Lisa Miskovsky och Jill låter överraskande tajta tillsammans i "To know him is to love him".

"Music row" är inget måste för den som drömt om att upptäcka nya sidor av Jill, men albumet står stadigt som en nyfernissad ladugårdsdörr bland novembers skivsläpp.

Jill Johnson: Music Row, betyg: 3

Country

(Lionheart/Universal)
Gå till toppen