Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Polisens informatör har blivit en känd profil

Charley Nilsson, 60 år 1 december, har blivit känd genom polisen. Han informerar media om olyckor, brott och andra tråkiga händelser i Nordvästskåne.

Yrkesbanan började i föräldrarnas bageri. Nu är Charley Nilsson en profil som informatör vid polisen.Bild: FREDRIK JOHANSSON
Under uppväxttiden i Bjuv, Billesholm och Helsingborg kallades han Carl-Hugo Nilsson, andranamnet efter pappa Hugo som drev bageri och konditori tillsammans med mamma Ella.

I övre tonåren föll Hugo bort men inte utan problem. Under militärtjänsten vid sjukvårdare vid T4 i Hässleholm fanns en annan Carl Nilsson i slafen över.

— Då började lumparkompisarna kalla mig för Charley för att skilja oss åt. Jag tyckte det kändes bra och jag började så smått att använda smeknamnet även i andra sammanhang. När jag vid 26 års ålder började på polisen i Helsingborg fanns där flera andra Carl Nilsson så sedan dess har jag använt "artistnamnet", säger Charley Nilsson, som fyller 60 år lördagen den 1 december.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen