Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Polisens informatör har blivit en känd profil

Charley Nilsson, 60 år 1 december, har blivit känd genom polisen. Han informerar media om olyckor, brott och andra tråkiga händelser i Nordvästskåne.

Yrkesbanan började i föräldrarnas bageri. Nu är Charley Nilsson en profil som informatör vid polisen.Bild: FREDRIK JOHANSSON
Under uppväxttiden i Bjuv, Billesholm och Helsingborg kallades han Carl-Hugo Nilsson, andranamnet efter pappa Hugo som drev bageri och konditori tillsammans med mamma Ella.

I övre tonåren föll Hugo bort men inte utan problem. Under militärtjänsten vid sjukvårdare vid T4 i Hässleholm fanns en annan Carl Nilsson i slafen över.

— Då började lumparkompisarna kalla mig för Charley för att skilja oss åt. Jag tyckte det kändes bra och jag började så smått att använda smeknamnet även i andra sammanhang. När jag vid 26 års ålder började på polisen i Helsingborg fanns där flera andra Carl Nilsson så sedan dess har jag använt "artistnamnet", säger Charley Nilsson, som fyller 60 år lördagen den 1 december.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen