Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Unga Kris arrangerar ungdomsdisko

Det är fullt möjligt att ha kul utan alkohol och droger. Det vill Unga Kris bevisa nu på lördag då de anordnar ungdomsdisko.

Projektledaren Mathias Pålsson och Feston Berisha, medlem i Unga Kris, hoppas på fullt hus på lördag.Bild: Anna Hultberg
Det tar tid att planera ett disko, det har ungdomarna i Unga Kris fått erfara den senaste månaden. Tillsammans med ungdomshuset Nova har de förberett lördagens arrangemang i Folkets hus.

— Det är mer jobb än man skulle kunna tro. Det är mycket planering, säger Feston Berisha, medlem i Unga Kris.

Vanligtvis anordnar Unga Kris, kriminellas revansch i samhället, aktiviteter för sina medlemmar men till lördagens arrangemang bjuder de in samtliga ungdomar i Landskrona.

— Vi vill synas även bland dem som ännu inte är medlemmar, säger Mathias Pålsson, projektledare Unga Kris.

Lördagens disko fyller två funktioner.

— Dels vill vi att ungdomarna ska få inblick i hur det går till att arrangera ett disko och att de ska få möjlighet att engagera sig i något. Sedan vill vi även erbjuda ungdomarna i Landskrona ett vettigt alternativ till att supa och hänga i gäng, säger Mathias Pålsson.

Förutom disko med tillhörande ljusshow uppträder lokala band.

— Det är ungdomarna själva som har bestämt vilka som ska få komma och spela, säger Mathias Pålsson och berättar att det är Dino, Jalle, 7blades och Emilush som står för underhållningen.

Diskot som har 15-årsgräns är helt drogfritt. Endast de besökare som klarar av ett alkoholtest släpps in i lokalen.

Om lördagens arrangemang blir lyckat kommer det med största sannolikhet att bli fler ungdomsdiskon. Lördagens disko drar igång klockan 21 och stänger 01. Förköpsbiljetter kostar 30 kronor annars kostar det 50 kronor.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen