Annons

Annons

Annons

Nyheter

Nervöst men spännande i tävling till karaoke-SM

Det var uttagning till karaoke-SM i Helsingborg på fredagskvällen. Tre sångare får vara med i finaltävlingen på Silja Line nästa år. En av dem är helsingborgstjejen Carolina Haugen.

Carolina Haugen från Helsingborg hade inte behövt oroa sig. Pointer Sisters "I´m so excited" tar henne till finalomgången i karaoke-SM

Bild: SONNY THORESEN

Annons

Efter sitt framträdande på Charles Dickens i Helsingborg tyckte Carolina Haugen att hon varit för nervös. Hon sjöng sin sämsta version av 80-talshiten "I'm so excited". Men hon menade att det var skoj ändå. — Jag älskar att sjunga karaoke och brukar vara med i karaokekvällarna här på fredagarna. Den 26-åriga helsingborgstjejen, som på vardagarna är kassörska på ett byggvaruhus i Landskrona, anser att Pointer Sisters gamla hit passar henne perfekt. — Jag är så där. Glad och pigg, gillar att ha kul. Men just när hon gått av scenen var hon missnöjd med sitt framförande. Carolina var först upp till bevis runt 22.30. Hon hade gärna väntat till tävlingen var i gång innan hon gick på. Hon har texten framför sig på en monitor i taket, och publiken ser den på storbild bakom henne. "Tonight is the night we gonna make it happen" sjunger hon. Scenljuset lyser upp den lilla scenen och den roterande glitterbollen i taket kastar reflexer över scen och dansgolv. I instrumentalpartiet är hon nere på golvet och triggar publiken. De festsugna pubbesökarna svarar med uppmuntrande handklapp. Juryn håller koll på sång, show och inlevelse. Marie Sjöroos från Spotlight Karaoke är kvällens nöjesvärdinna med Mickis Herelius. Tillsammans med Peter Ebbesson som rattar ljudet och kvällens konferencier Glenn Danielsson — artistnamn Deejay Grand Pa — är de kärntruppen som ser till att de tio tävlanden får rätt inramning. Det har tävlats i nationell karaoke sedan 1990, men det är första året som Spotlight håller i arrangemanget. — Vi reser över hela landet sedan i maj. Tidigare var tävlingen koncentrerad till Stockholm, förklarar Marie Sjöroos. Charles Dickens i Helsingborg har en av södra Sveriges uttagningar till Karaoke-SM. Helsingborg är ingen stor karaokestad i jämförelse med en del andra orter. På vissa ställen har man utslagningstävlingar innan Spotlight kommer för en definitiv gallring bland de förhoppningsfulla sångtalangerna. Nå, slutet gott, allting gott. Vid 1-tiden natten till lördag var det klart att Carolina Haugen fick tillräckligt mycket stöd av juryn. Hon går vidare tillsammans med Jack Schöll med "Power of love" och Tomas Långberg, som tolkade Elton Johns "Don't let the sun go down on me". De möter ett 50-tal andra tävlanden på Silja Lines Cinderella 3 februari nästa år. Under utresans semifinal och återresans final koras segraren i karaoke-SM. Prylar, resor och äran väntar vinnaren.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan