Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Regissören som föredrar skådisyrket

Hon är regissören som innerst inne vill vara skådespelare och hon har regisserat allt från Tjechov-pjäser till tv-serien Rederiet. Den 21 januari fyller Eva Dahlman 50 år.

Eva Dahlman tillhör våra flitigaste regissörer, men hade nog hellre sett sig själv som skådespelare. Foto: INGVAR KARMHED/Scanpix
Eva Dahlman är inte ett namn man ser på kvällstidningarnas löpsedlar men hennes meritförteckning har imponerande längd och bredd. Hon har regisserat verk av Strindberg, Tjechov och Norén på landets främsta teaterscener, gjort barnserien Pip-Larssons på tv och jobbat med långköraren Rederiet.

— Jag älskar att prova nya saker och jag har lärt mig något av varje arbete jag gjort. Man är ju rädd när man gör något nytt men det får mig också att anstränga mig lite mer, säger hon som fyller 50 år den 21 januari.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen