Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Ingen Da Silva i ÄFF

ÄFF nobbar förra veckans testspelare men på torsdag får Hector Svensson chansen mot HIF.

Ailton Da Silva visade bra klass under sitt ÄFF-besök men erbjuds inget kontrakt av den nya superettanklubben.Bild: BARBRO HALLIN
ÄFF nobbar förra veckans testspelare men på torsdag får Hector Svensson chansen mot HIF.
FOTBOLL. Brassen Ailton Da Silva var bra - men inte tillräckligt bra. Efter två veckors träning med ÄFF har han återvänt till Brasilien och Da Silva kommer inte att erbjudas något kontrakt.

- Ailton har visat gott gry och det är en duktig fotbollsspelare som säkert tagit en plats i vår trupp, säger tränaren Roar Hansen. Men ska man plocka hit en spelare från andra sidan jordklotet, det kostar ju en hel del, ska det vara något extra. Och det var inte det här.

Samma besked; att det inte blir det något spel i Ängelholm, får för övrigt också de övriga tre testspelarna som besökte ÄFF förra veckan. Tidigare BoIS-aren Kingsley Amuneke och David Thulin, som spelat i HIF:s U-lag, fick liksom Kalmars Amar Drndo chansen att visa upp sig på några träningar men de får fortsätta att leta nya klubbadresser.

- Jo, det var ingen av dem som riktigt passade in i bilden, summerar tränare Hansen.
Roar säger att han egentligen är nöjd med den befintliga truppen; nu när David Bennhage förlängt sitt kontrakt och Oskar Batres flyttats upp, men ÄFF håller ändå ”ögonen öppna på marknaden” och i slutet av veckan kommer ytterligare en spelare på besök. 25-årige anfallaren Hector Svensson, fostrad i Lerum, kommer närmast från fjolårets division 1-konkurrent Torslanda men han har också tillhört både Elfsborg och Gais och så sent som i december var han aktuell för Ljungskile.

- Vi har inte bestämt oss än, nu ska vi i första hand känna på varandra, säger Roar. Men jag tycker att Hector är en väldigt intressant spelare och när han själv hörde av sig blev jag riktigt glad.
Tanken är att Hector Svensson ska få en del speltid i träningsmatchen mot HIF, på torsdag eftermiddag, och att han ska träna med ÄFF på fredag.

- Sedan får vi se. Men jag vet att det här handlar om en riktigt snabb spelare och en anfallare som alltid varit en pålitlig målskytt. Hector har kanske inte fått det där sista lilla lyftet, men här finns definitivt potential.
Gå till toppen