Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

En feelgoodserie som värmer alla hjärtan

När Filip Hammar någon gång i framtiden skriver sin självbiografi tror jag att av alla tv-succér han varit med om att skapa är "I en annan del av Köping" den som han kommer att vara mest stolt över och som ligger honom varmast om hjärtat. Inte bara för att en av huvudpersonerna råkar vara hans storasyster Linda, utan för att serien porträtterar funktionshindrade med så mycket värme och medkänsla att bara någon med ett väldigt kallt hjärta kan förbli oberörd.

"I en annan del av Köping" är helt enkelt en beroendeframkallande feelgood-serie i varje beståndsdel, från det geniala valet av Cass Elliots "Make your own kind of music" som signaturmelodi till den halsbrytande komiken från Tobbe.
När gänget i säsongspremiären förra veckan besökte Kolmårdens djurpark och Tobbe hälsade på hos chimpanserna med ett "var är det här för jävla idioter" och glatt tjoade "är du från Norrköping?" till en annan apa var det humor i toppklass. Och att notera, vi skrattar med Tobbe, inte åt honom.
I gårdagens avsnitt hade fokus lagts på den vänlige lufsen Mats och vi fick följa förberedelserna med nya lägenheten, ett besök på lasarettet hos Micke och ett inte helt lyckat biobesök med Linda. "Den sämsta film jag sett" tyckte Linda om "Transformers", men tyckte ändå att det varit en lyckad kväll. Hon fick ju vara på tu man hand med sin Mats. Och snart stundar ettårsdagen och då hoppas Linda på lite mer romantik.

Och vi tv-tittare kan bara tacka för att vi får förmånen att träffa det här kanongänget åtminstone fyra söndagar till.
Susanna Kallurs världsrekord följdes upp bra i Sporten i TV4 där friidrottsoraklet Lennart Juhlin försökte dämpa den häftigt uppblossade OS-guldhysterin en aning.
Supersöndagen på Canal+ började hyfsat med Svennis-seger i Manchesterderbyt, men efterföljande Chelsea-Liverpool var bara supertrist.
Ikväll tittar jag på säsongspremiären av Anna Pihl på TV4. Den danska polisserien har hittills hållit väldigt hög klass.
Gå till toppen