Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Det stora i det lilla

Vår medarbetare Jonas Ellerström har tillsammans med Hans Dalén skrivit en skrift om Klippan-bandet Torsson. Vi skickade den till Lennart Persson, svensk musikjournalistiks nestor.

Torsson.Bild: Per Drejare
De har med åren utvecklats till ett riktigt effektivt, gott gammelmanssvängigt rockband, men det är knappast den numera aningen mer precisa musikaliteten som gör att jag fortfarande efter alla år älskar Torsson.

Hur jag än vänder och vrider på det är det humorn som får mig på fall varje gång jag kommer i närheten av något som har med det här lundabandet att göra. Den där humorn som får sitt liv i omsorgen om alla till synes oviktiga detaljer, som tar sitt avstamp i ett Lars Tunbjörk-genomlyst, svårartat patetiskt Sverige, men som alltid lyckas föra in ett genommänskligt, varmt drag av självironi i ekvationen. Att de kallade sitt senaste album för ”Det fjärde bästa bandet från Lund” är ju kul i sig självt, men blir ännu roligare om man vet att det aldrig någonsin har funnits fyra bra band samtidigt i Lund.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen