Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

En debut som lovar mycket

Förutom ett underläge som rent teoretiskt går att hämta in tog HIF med sig något annat från Philips Stadion i Eindhoven. Joel Ekstrands debut i HIF:s A-lag var 90 minuter som andades framtid.

Han var nervös i början, men Joel Ekstrand gjorde en fin debut i HIF. 19-åringen såg ut som han spelat toppfotboll i tio år när han nickade undan i eget straffområde.Bild: JOHAN PERSSON
FOTBOLL. Med Oskar Rönningberg skadad låg mycket av ansvaret plötsligt på en lång, smal 19-åring från Lund.

HIF började bra offensivt och det nya mittbacksparet Joel Ekstrand och Andreas Jakobsson hade det lugnt – i fem minuter.

Olafur Skulason tunnlades av Balázs Dzsudzsák och bollen letade sig in i straffområdet där Jakobsson/Ekstrand båda gick på den. Oredan slutade med en PSV-hörna.

– Jag var lite virrig i början, bara att erkänna, skrattar Ekstrand om det tidiga ingripandet.

Allt eftersom tiden gick sattes försvarslinjen på tuffare prov och vid varje holländskt anfall bjöd man till en extrachans. Ingen av mittbackarna ska dock lastas för målen. I synnerhet inte Joel Ekstrand som trots att han är 16 år yngre än sin betydligt mer rutinerade kollega Jakobsson. I gårdagens tidning pratade Joel om han laddade precis som till vilken match som helst och hans lugn framstod som trovärdigt. Sanningen var att han innan matchen hade ”en rejäl klump i magen”.

– När vi kom in i omklädningsrummet så fattade jag inte riktigt vad det handlade om, det höll i sig en bit in i matchen, men sen kom jag in i det, säger Joel Ekstrand efter att ha blivit intervjuad av holländsk tv.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen