Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hon varvar arbete med studier

Hon arbetar som enhetschef inom handikappomsorgen i Landskrona men har under de två senaste åren också utbildat sig.
Carina Magnusson kan fira dubbelt i dagarna, först 50-årsdag och sedan examen. Foto: PRIVAT.
Det är på sätt och vis typiskt för Carina Magnusson, som 31 maj fyller 50 år. I veckan därpå är det avslutning med tre dagars seminarium och examen för de 27 personer som genomgått Akademi Båstads progressiva ledarskapsutbildning.
— Merparten av deltagarna kom från näringslivet medan jag bara jobbat inom landsting och kommun. Det har vidgat mina perspektiv och gör mig förhoppningsvis till en bättre ledare, säger Carina Magnusson.
Utbildningen har ägt rum på distans men det har också varit seminarier över veckoslut ungefär varannan månad. Deltagarna har delats in i projektgrupper och träffats inte bara i Båstad utan också i Stockholm och Göteborg.
Dubbla sysselsättningar är inget nytt för Carina Magnusson.
— Under hela mitt yrkesliv har jag varvat arbete och utbildning. Jag tycker om att ha många bollar i luften och gillar utmaningar.
— Jag vill testa nya vägar och det är en väl förklaring till att jag brukar byta arbete ungefär vart femte år. När jag varit med och byggt upp eller utvecklat en verksamhet vill jag vidare till nya uppgifter.
Nuvarande jobbet som chef för IDA (Individuell Daglig Aktivitet) har hon haft sedan fyra år tillbaka. Målet är att ordna fram meningsfyllda sysselsättningar handikappade inom LSS-verksamheten av olika slag. För närvarande gäller det 84 personer i Landskrona kommun.
— Företagen har verkligen ställt upp. Det har inte varit svårt att hitta platser. Men en del finns också på kommunala arbetsplatser.
Carina Magnusson har bott i Landskrona sedan gymnasieåren. Sina rötter har hon i Gävle där hon växte upp som "sladdbarn" i en trebarnsfamilj. Mamman med skånska rötter var hemmafru medan pappa var mejerist.
När syskonen var "utflugna" flyttade familjen till Teckomatorp och Carina Magnusson gick i högstadiet i Svalöv.
— Jag visste inte vad jag ville göra i framtiden men valde vårdlinjen i Landskrona med en hel del praktik. Sedan arbetade jag inom psykiatrin innan det var dags att börja på sjuksköterskeskolan i Malmö.
Efter examen 1981 pendlade hon till barn- och ungdomspsykiatriska mottagningen i Lund till 1985 då hon blev mamma och sökte jobb i Landskrona, där hon och sambon köpt hus året innan.
Carina Magnusson arbetade inom allmänpsykiatrin och missbruksvården. i fem år och vidareutbildade sig samtidigt inom psykoterapi. Vid nästa arbetsplats, Linggårdens behandlingshem för personer med schizofrena störningar, var hon avdelningschef under sex år och genomgick även en tvåårig utbildning inom psykiatri.
1996 lämnade hon landstinget och övergick till en kommunal tjänst vid socialförvaltningen. Under fyra år var hon engagerad i ett samarbetsprojekt med Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen med ambitionen att hjälpa personer med fysiska funktionshinder att närma sig arbetsmarknaden.
Hon var sedan rehabiliteringskonsulent vid arbetsmarknadsenheten på socialförvaltningen till 2004 då hon tillträdde den nuvarande tjänsten.
Det har varit ett intensivt arbetsliv med ständigt nya utmaningar för Carina Magnusson, som dessutom blev ensamstående mamma ganska tidigt.
— Ibland har det varit tufft men det gäller att se möjligheterna. Jag har alltid gett mig sjutton på att klara av det som jag vill uppnå!
Hon kopplar av i trädgården men tycker också om att vara ute i naturen tillsammans med riesenschnauzern Zelda.
Födelsedagen firas med öppet hus i hemmet från klockan 13.

Carina Magnusson

Aktuell: Fyller 50 år 31 maj.

Bor: Villa i Landskrona.

Familj: Sonen Rasmus.

Husdjur: Hunden Zelda och katten Sotis.

Yrken: Sjuksköterska, avdelningschef, rehabiliteringskonsulent, enhetschef.

Ser på tv: Nyheter.

Senast lästa bok: Facklitteratur om ledarskap,

Lyssnar på: All sorts musik.

Favoritmat: Italienskt.

Favoritsemester: Malaysia.

Motto: Fokusera på möjligheterna.
Gå till toppen