Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Jansson räknar inte med drömvärvningen

Öppna transferfönstret och det finns åtminstone ett namn som alltid kopplas ihop med HIF. Men Alvaro Santos återkomst lär nog dröja ytterligare enligt klubbens sportchef Jesper Jansson.
Här summerar Sporten läget när det gäller övergångar till och från HIF:
Alvaro Santos
Det är inte så enkelt som att sälja Razak Omotoyossi eller någon annan spelare och sedan trycka på knappen så landar favoritbrassen Santos på Olympia.
– Med tanke på hans historia i HIF och personligheten är Alvaro en drömspelare. Han har väl alltid varit aktuell, men är det inte mer nu än tidigare.
Personer med stor erfarenhet av marknaden bedömer, oberoende av varandra, att övergångssumman lågt räknat hamnar runt två miljoner euro. Om det mot all förmodan skulle bli affär handlar det om HIF:s dyraste köp någonsin. Dessutom tillkommer de personliga villkoren i kontraktet.
– Sedan är det också frågan om vad Alvaro själv vill, påpekar Jesper Jansson.
Razak Omotoyossi
Fjolårets skyttekung verkar vara iskall på marknaden. I dagsläget har HIF inte fått något bud att ta ställning till.
– Vi har aldrig hindrat en spelare från att lämna men då är förutsättningen att det kommer in seriösa bud.
Samtidigt har Omotoyossi vid ett antal tillfällen under våren tydligt visat att han vill bort från klubben.
– Jag hoppas han har ro i kroppen och vill fortsätta utvecklas ännu mer hos oss. Samtidigt känner vi till hans önskemål.
Hannu Patronen
Mittbacken är hemma i Finland igen men samtal förs om en övergång mellan Honka och HIF.
– Han är positiv till oss och han är det hetaste namnet bland de vi följer.
Jesper Jansson avslöjar också att det finns två andra alternativ med i bilden. Dessa är så pass etablerade att de inte behöver testas. Samtliga spelare står under kontrakt och kostar därefter. Enligt Jansson är det inte aktuellt med att låna spelare utan det handlar om långsiktiga lösningar.
Andreas Granqvist är numera avskriven.
– Sedan får vi inte glömma att vi redan har Samir Beloufa och Marcus Nilsson i truppen. De är i högsta grad med och konkurrerar om platserna.
Denilson
HIF lånar brassen säsongen ut men skickar honom vidare till Assyriska, topplag i superettan. Jansson vill inte riskera att klubben går på samma nit som när man släppte Ari till Kalmar där han gjorde succé.
– Hans personlighet är svår att placera men jag är säker på att Denilson har talangen och att vi inte fått se den fullt ut ännu.
Gå till toppen