Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sverige

Wibe och Eriksson leder Junilistan

Sören Wibe, professor och före detta socialdemokratisk riksdagsledamot, har valts till ny partiledare för Junilistan. Han valdes tillsammans med forskaren Annika Eriksson, som i många år varit ledamot i styrelsen.

Sören Wibe, professor i skogsekonomi vid Lantbruksuniversitetet i Umeå och f.d. ledamot i socialdemokraterna, och Annika Eriksson, ledamot i Junilistans styrelse, liberal och tidigare medlem i folkpartiet. Hon är verksam som energiforskare vid Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg.Bild: Bertil Ericson/SCANPIX
Sören Wibe, professor och före detta socialdemokratisk riksdagsledamot, har valts till ny partiledare för Junilistan. Han får styra partiet tillsammans med Annika Eriksson, som i många år varit ledamot av Junlistans styrelse och är energiforskare.
"Jag är glad över det förtroende årsmötet har gett mig och Annika Eriksson. Jag ser fram emot att arbeta för att förhindra ytterligare maktöverföring till Bryssel och EU", säger Wibe i en kommentar efter det att Junilistans årsmöte valt de båda på söndagen.
Annika Eriksson menar att Junilistans har "alla förutsättningar att upprepa det senaste succévalet till EU-parlamentet".
"Vårt budskap är ja till EU-medlemskapet, men nej till bygget av en EU-stat", säger hon.
Junilistan fick 14,5 procent av rösterna i EU-parlamentsvalet 2004. Partiets beslut att satsa på en ledarduo växte fram sedan partiledaren Nils Lundgren meddelade sin avgång i mars.
Gå till toppen