Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Fredrik en miljonaffär för BoIS

Vi avslöjade att affären var på gång redan förra veckan och nu är det klart: Landskrona köper loss den 23-årige anfallaren från HIF och på måndag gör Fredrik Olsson debut i BoIS.

Fredrik Olsson lämnar Helsingborg för spel i Landskrona och från och med i dag gäller hans nya kontrakt med BoIS.Bild: Britt-Mari Olsson
Fredrik Olsson har inte haft någon större lycka i HIF men grannklubben BoIS gör en rejäl satsning för att få loss den 23-årige anfallaren. BoIS och Fredrik kom överens redan förra veckan, i går slutfördes förhandlingarna mellan klubbarna och från och med i dag gäller Olssons nya kontrakt över 2,5 år med Landskrona.
— Det här är en stor investering för oss, säger sportchefen Mats Aronsson. Men vi tycker att Fredrik är en bra spelare och han är bara 23 år så vi tror att han ska kunna blomma ut hos oss igen.
De senaste åren har BoIS varit bra på att hitta Bosman-fall, spelare som stått utan kontrakt, och det har varit ovanligt med värvningar av det här slaget. Men Fredrik Olsson hade 1,5 år kvar på sitt kontrakt med HIF och därför har BoIS tvingats lösa honom från det avtalet. Några summor vill inte parterna gå in på men Fredrik lär bli en av Landskronas dyraste affärer på bra länge och Mats Aronsson erkänner att det handlar om ett köp i "miljonklassen".
— Totalt kan man nog säga så och det är mycket pengar för oss. Men återigen, vi tror stenhårt på Fredrik och vi är säkra på att vi ska få stor nytta av honom.
Fredrik Olsson gjorde 22 mål på 54 matcher i superettan för Mjällby (under 2005 och 2006) men i HIF har det bara blivit fyra fullträffar (tre i träningsmatcher och en i Royal League) i klubbens A-lag. Sin erkända målfarlighet har han ändå bevisat genom tio mål på elva matcher i B-laget och gamle lagkompisen Johan Persson ser förstås fram emot återföreningen i Landskrona.
— Vi spelade ihop i Mjällby under en säsong och jag vet att BoIS får en bra djupledslöpare och en målfarlig anfallare som är stark inne i boxen och som skjuter bra med bägge fötterna. Nu får vi bara hoppas att han hittar målet även i Landskrona.
Vi kan för övrigt avslöja att Johan haft ett litet finger med i den här övergången.
— Jo, Fredrik ringde mig för några dagar sedan och frågade mig lite om Landskrona. Då sa jag att BoIS är en bra klubb och att jag verkligen kunde rekommendera honom att välja oss.
Den nye BoIS-aren är spelklar till nystarten mot Qviding på måndag och han gör sitt första träningspass i Landskrona under onsdagen. Övriga BoIS-are drog annars igång träningen redan i går och då fanns också testspelaren Martin Ingelsson, Mabi, på plats. Men om det blir ytterligare nyförvärv återstår att se.
— Vi har i första hand koncentrerat oss på Fredrik Olsson och det är inte alls säkert att det blir mer, säger Mats Aronsson. Det är klart att vi tittar på lite till, men då ska det också vara nåt som går direkt in i laget.

Fredrik Olsson

Ålder: 23 år, född 4 februari 1985.

Längd: 175 cm.

Vikt: 74 kilo.

Moderklubb: Mörrums GoIS.

Övriga klubbar: Mjällby 2001-06, HIF 2007-08.

Landskamper: 17 J.

Aktuell: Blir i dag klar för BoIS.
Gå till toppen