Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Försvaret tar form mitt i jublet

Ett sent återbud på Joel Ekstrand gjorde att Marcus Nilsson fick spela sin tredje raka allsvenska match från start.

När Marcus Nilsson kom till Olympia gjorde han det som tänkt avbytare. När speakern presenterade startuppställningen fanns Nilsson med i elvan. Anledningen? Ett sent återbud på Joel Ekstrand. Efter ungefär halva uppvärmningen fick Nilsson beskedet att han skulle starta. Han visste dock om förutsättningarna.
– Jag var lite beredd på det, jag hade ändå laddat lite för att få spela, säger han.
Trots dramatiken innan match gjorde Nilsson en bra insats.
– Laget gör det jättebra, vi har bra kontroll på dem, säger Nilsson.
Matchen var hans tredje från start i rad, efter bortamatchen mot IFK Göteborg och hemmamatchen mot AIK. I går var andra gången han spelade bredvid Hannu Patronen. Det som mot AIK såg darrigt och ovant ut var i går stabilt och säkert.
– Det blir bättre ju mer man spelar tillsammans. Han är en skitbra spelare, som pratar mycket och är lätt att spela med, säger Nilsson om mittbackskollegan.
Tränare Bosse Nilsson var nöjd med sin namne.
– Vi fick lite problem innan matchen med Joel Ekstrand, men Marcus kommer in och gör det jättebra. Vi har lyckats täppa till i vårt försvar. Hannu gör på nytt en bra insats.
I andra halvlek skallade Nilsson ihop med Jones Kusi-Asare. Det såg otäckt ut och följden blev ett huvudbandage i Terry Butcher-stil.
– Jag tror jag nickade in i hans bakhuvud, men jag minns inte, säger Nilsson.
Huvudet var dock inget som störde honom efter matchen.
– Jag fick fem stygn. Det tar en vecka sen är det helt bra, säger Nilsson.
Till nästa match lär det vara tre mittbackar som konkurrerar igen. Joel Ekstrand tror inte att fotskadan är något som kommer att hindra honom.
– Nej, men det smärtade för mycket i dag, säger han.
Hannu Patronen lär ses som Bosse Nilssons förstaval. Den andra platsen får ynglingarna Ekstrand och Marcus Nilsson kriga om.
– Det blir träningar och dagsform som avgör vem som spelar, säger Nilsson.
En fingervisning om vem HIF satsar på kommer på söndag. Då går returmatchen mot Djurgården. Stockholmarnas kapten Markus Johannesson om känslorna efter gårdagen:
– Vi mår skit just nu, säger han.
Räkna med att HIF ställs mot ett revanschsuget lag i nästa match nu när allsvenskan vänder.
Gå till toppen