Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Landskrona

Förtalsdom mot sd-politikers blogg står fast

Sverigedemokraternas ordförande i Landskrona, Stefan Olsson, och hans sambo Carina Herrstedt, även hon kommunpolitiskt aktiv för sverigedemokraterna, nekas prövningstillstånd i hovrätten efter att de överklagat att de dömts för att ha förtalat en vänsterpolitiker från Malmö.
Stefan Olsson (sd).Bild: Arkiv: Jens Lennartsson
Lunds tingsrätts dom att paret ska betala ett skadestånd till vänsterpolitker Fredrik Jönsson på 5 000 kronor i böter och stå för hans rättegångskostnader står därför fast.
Det var den 1 september förra året som paret på sin gemensamma blogg påstod att Fredrik Jönsson deltagit i en attack mot sverigedemokraternas utbildningsmöte i Eslöv i oktober 2006.
Fredrik Jönsson har hela tiden nekat till påståendet att han varit i Eslöv den dagen och presenterat två vittnen för att bevisa det.
Men tingsrätten prövade inte det egentliga påståendet om huruvida Fredrik Jönsson var i Eslöv eller inte. Rätten konstaterade bara att det var fel att skriva som sd-paret gjorde eftersom uppgiften inte alls hade det allmänintresse som paret anser. Stefan Olsson och Carina Herrsted har hävdat att Fredrik Jönsson är en offentlig person och att uppgifterna därför var relevanta. Den uppgiften delade inte tingsrätten.
Gå till toppen