Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Syskonbråk ledde till OS-taekwondo

Det var en gång . . . En tre år yngre syster som ofta bråkade och slogs med en älskad bror. . . Nu är Hanna Zajc 21 år - och ska få mäta sin heta stridsvilja i självaste OS-taekwondon.

-Vi slogs mycket när vi var små, men nu är vi ganska bra vänner, säger en leende Hanna Zajc till TT i Peking.
För att bara vara 21 år är hon lite av en veteran. Hon började med taekwondo redan som sjuåring.
Den som drog med Zajc till första träningen var tre år äldre brorsan Jonas.

-Jag ville göra som han och alltid vara med honom.
Men inte nog med Jonas. Hanna Zajc har också en fyra år yngre bror, Niklas.
Tror du det har påverkat din idrottskarriär?

-Det har det säkert. Man har lärt sig att man måste ta för sig, svarar Hanna Zajc.Och det har hon sannerligen gjort. Zajc har ett EM-silver, två EM-brons och var tvåa i för-OS.Själv tycker hon att hon har bra kondition, fotarbete - och framför allt vilja.
Ett tecken på tävlingsjäveln i Hanna Zajc är att hon var knäskadad när hon tog sitt EM-silver 2006 - och ändå bara föll med 1-0 i finalen mot ukrainskan Hanna Soroka.
Och hur går det i OS?

-Medalj - men vi får se vilken valör.
Första matchen för krigaren Zajc är på onsdag. På måndagen får hon efterlängtat sällskap i Peking. Då ansluter tränaren Patrick Karlsson från hemmaklubben Po-eun i Malmö - och kanske kan han lägga lite band på stridsivern:
-Jag vill komma i gång med tävlingarna direkt, känner att jag har fått vänta länge. Det ska bli bra att få prata med honom.
Gå till toppen