Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Nu ska HIF bryta den dåliga trenden

Formkurvan är hur usel som helst. I kväll är det meningen att den ska vända uppåt igen.

HIF-målvakten Daniel Andersson anser att rörligheten är nyckeln till HIF:s spel. Det har varit dåligt med den på sistone med tre raka förluster som följd. I kväll är det meningen att den dåliga trenden ska vändas när Hammarby kommer till Olympia.Bild: Roland Bengtsson
HIF:s formkurva har pekat brant nedåt. Tre raka förluster mot lag som håller till på nedre halvan i allsvenskan. Dags för kurvan att peka uppåt igen när Hammarby kommer till Olympia i kväll?
– Inte alls omöjligt. Hammarby är ett spelande lag, som passar oss till skillnad från de lag vi mött på sistone, säger HIF-målvakten Daniel Andersson.
Han tänker på Halmstads BK (1–3), Ljungskile (0–1) och Gefle (0–3).
– Matcherna mot Halmstad och Gefle liknade varandra. Vi var dåliga och mötte lag som för dagen var bättre. I båda matcherna kunde vi förlorat med ännu större siffror. Förlusten mot Ljungskile, var däremot mycket värre. Vi dominerade ju totalt och mer eller mindre tillät Ljungskile göra mål på sin enda chans, säger Daniel.
HIF har under året fått mycket beröm för sitt spel.
– Det var då när vi var rörligare och spelade bollen snabbare. Därmed kunde vi också spela den på ett tillslag och det gjorde det svårt för motståndarna. Den rörligheten har vi tappat på sistone och det har passningsspelet blivit lidande av. Kan vi bara börja röra på oss igen som vi ska tror jag vi åter får fart på spelet, säger Daniel.
I kväll har han åter en nykomponerad backlinje framför sig.
– Sedan EM-uppehållet har vi bara spelat med samma backlinje två matcher i rad. Det är naturligtvis inte bra att ideligen behöva ändra på försvaret, säger Daniel.
Nu gör Erik Wahlstedt come back efter sin vadskada och tar precis som vanligt hand om högerbacksplatsen. Det innebär att Joel Ekstrand flyttas in som mittback.
– Wahlstedt blev spelklar tidigare än beräknat och det är naturligtvis positivt. Det innebär att vi får möjlighet att flytta in Joel på den plats han trivs bäst på, d v s som mittback. Han är ju ingen naturlig ytterback, säger HIF-tränaren Bosse Nilsson.
Den muskelbristning strax ovanför högerknäet som Isaac Chansa ådrog sig under uppvärmningen senast i Gävle gör att han inte kan spela i kväll.
Hans plats om yttermittfältare till vänster tas nu av Andreas Landgren.
– Det tror jag säkert Andreas kommer att klara. Han är allround och kan i stort spela på vilka platser om helst i laget. Han har gjort det bara som innermittfältare så hår längt och jag är övertygad om att han kommer att göra det även som yttermittfältare, säger Bosse.
Gå till toppen