Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Peo hoppar av som sportchef

Pär-Olof Ohlsson orkar inte lägga ner lika mycket tid men han fortsätter jobba i ÄFF:s klubbledning.

Pär-Olof Ohlsson har bestämt sig för att sluta som sportchef i Ängelholm men han sitter kvar i styrelsen och i den nygamla sportkommittén.Bild: Johan Persson
Ängelholms FF står återigen utan sportchef. Pär-Olof Ohlsson har valt att hoppa av jobbet, som han haft vid sidan av sin ordinarie rektorstjänst i Höganäs.
— Jag förstod inte att det fanns så mycket att göra, säger Peo. Men det blev för mycket, det gick inte att kombinera och jag orkade helt enkelt inte längre.
Ohlsson tog tjänsten som sportchef, på deltid, vid årsskiftet och han försäkrar att det inte ligger något bråk bakom det här beslutet
— Tvärtom. Jag sitter kvar i styrelsen och vi arbetar väldigt bra tillsammans. Dessutom ingår jag numera i den grupp som har hand om de sportsliga frågorna och som vi nu återgått till.
Tidigare har Pär-Olof Ohlsson, Ingemar Järdler och Jan Johansson haft ansvar för alla värvningar och spelarkontrakt och nu när Peo slutat som sportchef har klubbledningen åter plockat fram sin gamla lösning.
— Det fungerar bra, men det är ju inte idealiskt. Under de här månaderna har jag insett att det krävs en fast anställd på den här nivån, men så länge vår ekonomi inte tillåter måste vi fortsätta så här.
Trots de begränsade resurserna måste vi ändå konstatera att ÄFF ligger väldigt långt framme i sin planering och i sitt lagbygge inför nästa säsong. Pär-Olof Ohlsson och hans kollegor har redan förlängt kontrakten med en rad tunga spelare, så sent som för några dagar sedan berättade vi att Jonas Nilsson bestämt sig för att stanna i ytterligare tre år och nu har klubben även skrivit ett lika långt avtal med anfallaren David Bennhage.
— David hade visserligen ett år kvar på sitt nuvarande avtal men vi tycker att han gjort så stora framsteg att vi ville förlänga redan nu, säger Peo.
ÄFF förhandlar också vidare med Gabriel Ucar, Jonas Lindh och Mattias Adelstam och även där har Pär-Olof Ohlsson förhoppningar om att de ska välja att stanna i klubben.
— Jag är nöjd med vår trupp och jag tycker faktiskt vi lyckats rätt bra, säger Peo, med all rätt.
Gå till toppen