Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Swedbank stänger i Munka Ljungby

För ett halvår sedan lade Swedbank ned kontoret i Förslöv. Sista oktober stängs även kontoret i Munka Ljungby. Personalen, som består av tre personer, får nya jobb vid kontoret inne i Ängelholm.

Ett skäl till att kontoret stängs är att antalet kassabesök blivit färre och färre de senaste åren. Allt fler kunder använder sig av kort och internet när de utför sina banktjänster.
Dessutom är kassorna vid kontoret i Munka Ljungby bara öppna mellan klockan 10 och 13 om dagarna.
– Därför väljer vi att koncentrera våra resurser till en enhet, säger Göran Persson, som är chef för kontoret inne i Ängelholm.
Men det handlar också om säkerhet. Swedbanks kontor runt om i landet har råkat ut för många rån de senaste åren.
– Lokalerna i Ängelholm är bättre anpassade till dagens förutsättningar och krav, säger Göran Persson.
Carola Svensk, som är chef för Swedbank i Nordvästra Skåne, säger att hon har förståelse för att flytten av kontoret i Munka Ljungby kan innebära problem för en del kunder.
– Men vi ser ändå, att vi med hjälp av internet, telefonbanken och vårt kontor i Ängelholm, ska kunna ge bra service till våra kunder.
Kontoret i Munka Ljungby har varit populärt bland kunderna.
– Varje gång vi har gjort en kundundersökning har kontoret hamnat i topp. Det enda kunderna varit missnöjda med är öppettiderna. Det är inte med glädje vi stänger kontoret, men vi har kommit fram till att det inte går att utveckla verksamheten i Munka Ljungby, säger Göran Persson.
Stina Eliasson arbetar på kontoret som ska stängas.
– För vår del är det ingen fara. Vi får ju behålla våra jobb, säger hon.
Lennart Svensson på Rävatofta tillhörde i många år centertoppen i Ängelholm. Han har även suttit med i bankens styrelse.
– Det är tråkigt att kontoret läggs ned. Fördelen för oss kunder har varit närheten. Man har parkerat bilen utanför och sedan gått in. Samtidigt förstår jag att man inte kan ha samma säkerhet på ett litet kontor som på ett större. Själv använder jag internetbanken och jag tycker att den nya tekniken fungerar jättebra, säger han.
Gå till toppen