Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Båstad

Bollekarna som ger alla nätkänsla

18 barn rusar fram till Mimmi Wikstedt och sträcker sig efter skumgummibollarna i hinken framför henne.
– Oj, man kan ju tro att jag har godis i hinken, säger hon.
Det är tisdag eftermiddag och minitennisen på Drivan har just startat. Mimmi Wikstedt och Jonas Svensson har tagit över tränaruppdraget hos Båstad Malens tennissällskap och sedan en månad tillbaka är träningarna i full gång.
– Det är jätteroligt att se alla barnen här. Vi har planerat så mycket och nu känns det skönt att ha startat, säger Jonas Svensson.
Barnen har delats in i olika grupper beroende på ålder. Mini, midi och maxi kallas de, där mini är för barn upp till sex år. På den nivån handlar det om att lära sig grundrörelser och få in en bollkänsla.
– Men nummer ett är att barnen ska få spela någon form av match varje träning. Det kan handla om att rulla en boll till varandra eller sätta igång bollen över nätet, säger Jonas Svensson.
Barnen, åtta flickor och tio pojkar, delas upp i smågrupper och får därefter ta med sina rack och bollar till olika stationer.
Till sin hjälp har Mimmi Wikstedt förutom ledaren Bill Linder också fyra ungdomsspelare.
– Våra tävlingsspelare har fått anmäla intresse om de vill hjälpa till här. Det har många av dem gjort, säkert 20 stycken. Dels är det bra för oss att kunna rekrytera ledare från egna led och dels gör det att de yngre spelarna får äldre att se upp till, säger Jonas Svensson.
Vid en av stationerna står Andrea Norlander och visar tre flickor hur de ska använda sin forehand för att slå tillbaka bollen över nät. Det är inte helt enkelt.
– Släpp med andra handen så du bara håller i en, säger hon samtidigt som femåriga Regina Olsson returnerar bollen med en klassisk dubbelbackhand.
– Det är roligt att spela tennis, säger hon.
Två gånger i veckan får barnen träna om de vill. Även om det handlar om enkla övningar finns förhoppningen att få fram en framtida Davis Cup-stjärna i Båstad.
– Vi vill ge barnen en bred rörelsebank så att de i alla fall har möjligheten att bli stjärnor en dag, säger Jonas Svensson.
Gå till toppen