Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bögbonden räddar höstskörden för TV4

Sådär. Nu börjar förnedringen. Fram med skämskudden! För igår satte tredje säsongen av “Bonde söker fru” igång på allvar. Med speeddejting, fnissiga möten och djuplodande frågor som “har du varit riktigt ledsen någon gång?”.

Årets stora nyhet är förstås bögbonden Peter. Han som får posera i programvinjetten så att det lååååååånga skaftet till grepen liksom putar ut sådär lagom TV4-obscent. Förutom den lilla detaljen är hans närvaro en välkommen modernisering av serien. Lite bögar i tanktops piggar faktiskt alltid upp. Om inget annat så för att de vågar vara lite porrigare än de andra.
Och medan bönderna – fortfarande stela och obekväma inför kamerorna – försöker göra sina val så bedöms de lika hårt av oss tv-tittare. Skånske Per? Nja, han verkade ju faktiskt helt oförmögen att formulera frågor i fullständiga meningar. Medan Magnus från Köping nästan var lite väl självgod. Hade någon försökt övertala mig till att sjunga “Idas sommarvisa” på en femminuters dejt hade han åkt på däng.
Nej, årets stora stjärna är nog ändå Hanna. Välformulerad, rolig och uppriktigt förvirrad efter att ha blivit uppvaktad av tio bondesugna snubbar. Och den pinsamma stunden med nervöse Tobias var faktiskt seriens höjdpunkt så här långt.
Fjärran från publiksuccén “Bonde söker fru” befinner sig den undanskymda kanalen ZTV. Nästan bortglömd sedan Viasat beslutade sig för att satsa på TV6 som en bred kanal. Men trots medieskuggan kan man faktiskt se många av kanalens program direkt på nätet. Det mesta är amatörmässigt, men ändå rart. Som när 17-årige rapparen Lorentz käkar hönökaka och dricker Oboy tillsammans med Robert Wells i ett idolmöte i “Mamma, det är en kändis i köket”. Kolla själv på ztv.se.
Gårdagens tv-höjdpunkt var förstås undertecknades debut som medlem i “Gomorron Sveriges” kulturpanel i SVT. Fast till nästa gång ska jag lära mig att avsluta meningar ordentligt.
Och så var Melodifestivalhelvetet igång igen. Fast innan dess ska vi tvångsmatas med en dansbandstävling. SVT:s satsning på samtida musik förfärar.
Ikväll tittar jag på grymma “American Splendor” i SVT2. Filmen om en ilsken, bitter gubbe, som blev en kultstämplad seriefigur.
Gå till toppen