Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Landskrona

En klassisk kväll fylld med skratt

I början av augusti satte de tänderna i tre komedier signerade Strindberg och Tjechov. På fredag har Öresundsteaterns föreställning En klassisk kväll premiär på Landskrona teater.

Trots sus i öronen, darrande läppar och ryckningar i ögonen tar Ivan ett djupt andetag och friar till Natalja. Hur det går för honom och alla andra karaktärer som ryms i de tre enaktarna Leka med elden, Frieriet och Jubileet avslöjas under fredagens teaterföreställning.
— Det här är en föreställning för alla som vill skratta, säger Anders Kungsman, en av Öresundsteaterns grundare och skådespelare.
Att ensemblen har valt att ta sig an tre klassiska verk handlar om deras strävan att vara en teater för alla.
— Vi eftersträvar bredd och vill inte enbart ägna oss åt ungdomsteater eller vuxenteater. Vi hoppas på en korsbefruktning, säger Anders Kungsman.
Samtliga tre enaktare lockar till skratt. Och enligt skådespelarna bjuds publiken inte bara på ett spektakulärt frieri utan även på en relationstriller och en högaktuell historia som utspelar sig på en bank. Den som har valt ut de 30 minuter långa komedierna är Per Ullberg, den andra halvan av Öresundsteatern. Att han fastnade för August Strindberg och Anton Tjechovs enaktare beror på att de passade för tre personer.
Genom en annons på nätet har duon fått förstärkning i form av skådespelerskan Åsa Söderling Kajić. Åsa som har utbildat sig i Paris har arbetat som frilansande skådespelare sedan slutet av åttiotalet och medverkat i flera filmer och teateruppsättningar.
Den fjärde medlemmen i En klassisk kväll är Raymond Nederström. Han har bland annat varit anställd på Riksteatern i 27 år men även medverkat i filmer och tv-serier, däribland Skärgårdsdoktorn. I Öresundsteaterns uppsättning har han lämnat skådespelarrollen och debuterar istället som regissör.
— Det här är jätteroligt. Det är sådant här som jag har drömt om att få göra någon gång, säger Raymond Nederström.
En klassisk kväll har premiär fredag 17 oktober klockan 19 på Landskrona teater. För de som inte har möjlighet att besöka teatern den kvällen kommer en ny chans på lördag, även då klockan 19.
Gå till toppen