Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Henke spelklar för FCH

Många har fnyst och rynkat på ögonbrynen, men nu är det på pränt. Henrik Larsson tillhör FC Helsingborg och är spelklar till söndagens match mot Jönköping i IH.

I torsdags var han lagkapten för Sverige i landskampen mot Holland. På söndag heter hans lagkapten Magnus Anderberg. Det som ingen trodde var möjligt är nu sanning. Henrik Larsson tillhör FC Helsingborg och är spelklar till söndagens match mot Jönköping.

- Vi har i dag gjort klart med Henrik och han ingår i vår 22-mannatrupp. Han är därmed tillgänglig för match på söndag, säger FCH:s ordförande Krister Azelius.

Efter morgondagens träning kommer klubbens tränare i samråd med Larsson att bestämma om han spelar mot Jönköping.

- Det handlar i det korta om två faktorer. Henrik ska känna sig redo och att Karlberg vill ta med honom, jag kan bara spekulera i hur det utfallet blir, säger en märkbart lycklig Azelius och ger därmed också en fingervisning om hur det blir med den saken.

I dag kommer spelarlicensen att registreras hos innebandyförbundet, men parterna har inte skrivit något kontrakt.

- Det är oklart om vi kommer att skriva något överhuvudtaget. Det här handlar inte om att binda honom, han kommer att träna kontinuerligt med oss och sköta det här ändå. Henrik kommer att göra det som förväntas av en elitspelare.

Ekonomiskt lär Larssons blotta närvaro bli ett lyft för klubben. Hur mycket kommer det då att kosta?

- Henrik har inte framställt några som helst krav på ersättning. Det är snarare så att vi frågade honom och han bara viftade bort det, säger Azelius.

En spelarlicens utan kontrakt innebär att Henrik Larsson kan bli innebandyspelare en lång tid framöver, men det betyder inte att han lägger fotbollsskorna på hyllan.

- Min uppfattning är att han kommer att spela fotboll nästa år och i det läget vinner hans yrke företräde, men min förhoppning är att han kan vara med oss så länge som möjligt, säger Krister Azelius.

Med 37-åringens rutin från världens stora arenor i ryggen har FCH en ny dimension att se fram emot, menar FCH.s sportchef Glenn Stjernkvist.

- Vi får spelförståelse, en förmåga att bryta mönster och en fysik i sällanskådat slag. Sen får vi inte glömma att det är en enorm ledare vi får på banan, säger Stjernkvist.
Gå till toppen