Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Testa Google Friend Connect på hd.se!

Nu kan du ta med dig ditt sociala nätverk till hd.se! Sedan någon timme ligger Googles tjänst Friend Connect ute på hd.se – nere under annonserna i spalten längst ut till höger. Gå gärna dit och lägg till din profil!
Vad är då Friend Connect?
Det är ett försök att göra sajten lite personligare och lite mer social. Det enklaste sättet att beskriva den här funktionen är att den gör det möjligt att ta med sig sina vänner och kontakter ut på de vanliga webbsidorna, som till exempel hd.se eller någon blogg. Från och med nu kan man alltså bli medlem på hd.se via Friend Connect – har du ett konto på Google, Yahoo, OpenID eller AIM går det med ett enda klick. Du behöver inte logga in på en extern plattform för att hålla koll på ditt nätverk. I stället följer ditt nätverk dig, när du besöker sidor på webben som lagt till Friend Connect.
Och varför ska man använda det här på hd.se?
Tanken är att man som besökare på hd.se på ett enkelt sätt ska kunna komma i kontakt med andra besökare och få en uppfattning om vilka andra sajter dessa besöker. Fler funktioner är på gång, som till exempel möjligheten att diskutera nyheter och tipsa andra besökare om bra innehåll. Vi ska titta på det och se om och hur det kan passa in i vår miljö. Det är helt nytt och ärligt talat är det här en läroprocess även för oss på hd.se-redaktionen.
Men det är spännande att testa den här sortens sociala funktioner på en stor sajt som hd.se. Kan den här sortens tjänster göra den ganska slutna gamla sortens sajter mer sociala är mycket vunnet – för oss och för våra besökare.
Men som sagt: det är nytt, vi gör det här för att testa och vill gärna ha feedback! Lämna dina synpunkter i kommentarsfältet nedan!
Andra har redan skrivit mer och bättre om Google Friend Connect än jag:
Google själva, naturligtvis
Next Generation Internet
Mindpark
Nätkoll
Gå till toppen