Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mot strömmen för drömmen

Andelen utrikes födda företagare är lägre i Landskrona än någon annan skånsk kommun. Men Artan Bajraktari går mot strömmen – efter fyra år i Sverige har han gjort succé med pizzerian Mamma Teresa.

Det är fyra år sen Artan Bajraktari, 28, kom till Sverige. Nyligen röstade Landskronaborna fram Mamma Teresa som Årets restaurang. Att driva sin pizzeria är en dröm som gått i uppfyllelse för Artan Bajraktari.Bild: Sonny Thoresen
Artan Bajraktari, 28, kom till Sverige för fyra år sedan. Från Kosovo gick vägen via en femårig Danmarksvistelse för att sluta hos kärleken i Landskrona. Nu har han drivit pizzerian Mamma Teresa i sju månader och framgångssagan är ett faktum. Pizzorna hyllas av kunderna och tidigare i höst röstade Landskronaborna fram Mamma Teresa som Årets restaurang.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen