Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Utklassning i "På spåret" när Oldsberg hålls kort

“VI TAR DEN PÅ ÅTTAN! skriker Johan Wester lite upphetsat. Och lyckades förstås tillsammans med Lisa Syrén fullkomligt sopa mattan med motståndarna Fredrik Lindström och Stefan Apelgren igår.
Med min egen australienresa bokad och klar, hade jag faktiskt ett ovanligt stort utbyte av fredagens “På spåret”. Dessutom fick mitt självförtroende en boost. Jag har en sån vansinnig respekt för Fredrik Lindström, och vi kan väl säga så här. Melbourne var inte riktigt hans hemmaplan. Inte Värnamo.heller. Eller Dubrovnik. “Hoppas de inte tar med detta!”, suckade Peter Apelgren inne i sitt bås när han och Lindström kört fast på nytt. Lite att utmana ödet, kanske? Klart att redigerarna inte kunde motstå att ta med just det klippet.
Någon verkar däremot ha bestämt sig för att hålla Ingvar Oldsberg och Björn Hellberg kort. De lyckades inte irritera mig en enda gång, och det tillhör ovanligheterna. I ett land av “På spåret”-kramare verkar jag vara den ende som längtar efter att Oldsberg ska gå i pension.
Som det ser ut just nu får jag nog vänta länge. Ja, frågan är väl om SVT ens skulle ha någon framtid utan sin göteborgsredaktion. Det är här man gör de hopplöst ohippa programmen som tilltalar den stora pensionärspubliken, den tysta tittarmassan som kan ge ett program en förstaplats på tv-toppen. En tittargrupp som förstås fullkomligt avgudar både “Doobidoo” och “På spåret” - snart de enda program som kan ge TV4:s nöjessatsningar en match.
För övrigt ser jag ljuset i slutet av tunneln. Nästa år läggs ju kanalen “Comedy Central” till i mitt kanalpaket. Äntligen kommer jag att kunna se “The Colbert Report” i Sverige – avknoppningen från “The Daily Show” som nästan är bättre än originalet.
Petra Mede som ny programledare för “Melodifestivalen” känns helt rätt. Och otroligt smart av Luuk att hoppa av innan programmet började gå på tomgång.
Usch, “Göta Kanal 2” på TV4 igår var till och med en sämre film än vad jag kom ihåg den som. Skäms på er, svenska skådespelareliten
Ikväll tittar jag på “Ragnarök” på SVT2. Fyra och en halv timmes opera känns som rena barnleken jämfört med att behöva uthärda ytterligare ett avsnitt av “Dansbandskampen”.
Gå till toppen